Društveno ocenjevanje vin 2019 - rezultati

V četrtek, 28. februarja 2019, je potekalo društveno ocenjevanje vin VTKD Cerklje ob Krki v domu na Skopicah.

Komislija A s predsednikom Martinčič Jernejem in člani: Bosina Branko, Baškovč Roman, Plevanič Sandi, Baškovč Tadej. Komisiji B kateri je predsedovala Hudoklin Samo in člani komisije: Prah Jože, Preskar Marjan, Žugič Martin in Ajster Franc.

Ocenjenih je bilo 181 vzorcev, od tega je bilo 20% vzorcev izločenih zaradi napak. Ocenjevanje je potekalo po Pravilniku o društvenemu ocenjevanju vin.Vina so bila letos primerne kvalitete, kar pove že sam odstotek izločitev. Napake, ki so bile razlog izločenja so bile bekser (H2S), oksidacija, etilacetat,cik, nekatere napake se da s pravočasnimi pretoki in dožveplanjem popraviti. O izločenih vzorcih so bili kletarji obveščeni. Vse morebitne napake javite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najboljši cviček v društvu v letu 2018 je pridelal Popijač Boris z oceno 16,27. Šampion ocenjevanja je postala družina Tomše Martinovi z vinom Sauvignon pozna trgatev letnik 2015 z oceno 18,87. Čestitke zmagovalcem in vsem vinogradnikom in vinogradnicam za dobro kletarjeno vinsko kapljico.

 

Rezultati: (datoteko lahko prenesete tudi na svoj računalnik/telefon s pritiskom na tipko prenesi)

 

 Mnenje predsednika komisije: